Toni Sala

Escriptor

[...] Tanta coherència, tanta fiabilitat, tanta lleialtat... Tanta concreció en les idees, tanta generositat, modèstia, pluralitat... Parla amb un polític: matisat, respectuós, edificant, demòcrata. Mai tindràs la sensació que t'està renyant perquè se sent en fals. Mai li sentiràs un argument mediocre o mentider, mai demagògia, mai mala fe. Mai més afavorit per les limitacions que per les possibilitats. Per això et faig seguir la campanya electoral, filla meva.

Però també t'haig de desenganyar. No tot són flors i violes. Ara mateix, per mi i per molta gent que coneixes, les eleccions són un dilema terrible. Ens agraden tant tots els partits, que no sabem quin triar. Aquest és el mal: triar-ne un implica descartar-ne un altre.

La bona notícia és que això ha començat a canviar. Els partits s'han adonat del patiment dels ciutadans i han començat a buscar-hi solució. Generosament, avui ja no et demanen que votis per ells. Et demanen que no votis un altre. T'ajuden a descartar. Han vist quina seria la solució pels qui ens trobem, com jo, que l'oferta és tan bona que no sabem a qui votar. Han començat a fer camí. Exactament: poder votar en contra. Serà fantàstic.

El Punt, 23 de febrer 2008