Per una abstenció crítica

Ernest Riera.
Ciutadà, Castelló d'Empúries


Votar és un dret de tots els ciutadans, però també és un deure fer-ho amb responsabilitat per a nosaltres mateixos, pels altres i en general pel nostre país. I en aquest sentit, donar el poder polític a qui no el mereix perquè reiteradament l'ha malbaratat és el veritable error de menfotisme i de conformisme. Continuem sent coresponsables i culpables del pactisme i del conformisme amb Espanya o prenem una posició de força nova com a poble?

Cap força política de les que es presenten a les eleccions espanyoles mereix la confiança dels ciutadans catalans perquè totes, d'una manera o d'una altra, no han demostrat en tots els anys de la seva existència que estan preparades per utilitzar el poder polític per bé de tota la societat catalana.

Per tots aquests fets dic que les forces polítiques que es presenten a les pròximes eleccions espanyoles ja no responen a les necessitats de la ciutadania i per tant cal un canvi radical en el sistema, cal que sorgeixi una nova opció política amb prou força per donar resposta a aquesta necessitat i així canviar de soca-rel el model polític actual. Per reclamar aquest canvi a les següents eleccions, a la ciutadania només ens queda un camí polític, l'abstenció crítica! Abstenir-se de votar és una opció coherent i compromesa amb el dret de votar i el deure de fer-ho amb responsabilitat. Si no existeix cap força política que mereixi el vot dels ciutadans, no cal votar. Són molt més irresponsables i passotes les opcions conformistes de vot i el vot útil. D'altra banda, cal reclamar més respecte pel fet abstencionista, ja que aquesta opció és tan legítima com qualsevol altra i per tant mereix el mateix respecte. La societat no pot continuar acceptant que la classe política no assumeixi la seva responsabilitat en aquest sentit ja que és per la seva manca de mèrits polítics i administratius que existeix.

El Punt, 29 de febrer de 2008