Santi Nolla

Periodista


Costarà convèncer els ciutadans que confiïn en els polítics després d'observar com s'ha conduït, i com s'està conduint encara a hores d'ara, la crisi de l'aigua. Un mes després que els ciutadans acudissin a les urnes, els polítics segueixen posant en relleu que els costa jugar en equip. [...]

Resulta, però, decebedor veure que ni en un cas com aquest, qualificat pel mateix conseller d'"emergència nacional", els polítics no es puguin posar d'acord i resoldre la greu crisi de la sequera.

Tothom vol guanyar la seva batalla particular, imposar el seu criteri per sobre de l'altre, no cedir en cap plantejament. A Catalunya, cada vegada costa més jugar en equip.

És evident que cadascú defensa la seva quota política, però els catalans hauríem de fer l'esforç de posar-nos d'acord en les grans línies estratègiques. Sobretot per tal d'anar cap endavant.

I és que tenim un problema: la falta de capacitat de treball col·lectiu en els aparells més alts de decisió. En els aparells dels partits. Hi ha una clara tendència a l'individualisme, costa sumar. Fa la sensació que cada jugador va pel seu compte. I, en futbol, ja se sap que el més fàcil és marcar un únic jugador. Més difícil és fer front a un equip cohesionat. [...]

Avui, 13 d'abril del 2008